Ανοικτό για όλους το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Καταργείται η κλήρωση φοιτητών

Καταργείται για πρώτη φορά η κλήρωση στην επιλογή των φοιτητών στοΕλληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε μεμονωμένες θεματικές ενότητες από απόσταση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών.

«Ανοίγουμε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τελειώνει η ιστορία της κλήρωσης, όπως την είχαμε μέχρι τώρα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Προχωράμε σε διατάξεις, σε ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία αυτού του πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου με τεράστιο κοινωνικό ρόλο, γιατί πάνε άνθρωποι οι οποίοι είναι σε μία ηλικία ώριμη πια, πληρώνουν. Γι’ αυτό πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίσει όλα αυτά τα εχέγγυα, ότι αυτό το πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργήσει ως επιχείρηση», δήλωσε με την σειρά της η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου.

Το Ε.Α.Π. είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια και σήμερα βρίσκεται σε μία δυναμική φάση ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών του, του υλικού και του τρόπου παροχής της εκπαίδευσης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο δρόμος προς την ανοιχτότητα και την ψηφιακότητα χαρακτηρίζουν τις στρατηγικές του επιλογές σε ακαδημαϊκό επίπεδο, μαζί με τη σταδιακή καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος, που συμβάλλει σε σπουδές χωρίς περιορισμούς χώρου, χρόνου, ηλικίας, άλλων ασχολιών. Η Θεματική Ενότητα αποκαθίσταται ως βασική λειτουργική μονάδα εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1 η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ε.Α.Π.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»