Και συνεχίζουν να αναρωτιούνται, γιατί και πώς ο Καρανίκας… – Του Θέμη Καζαντζίδη

Πολύς ο λόγος και πολλές οι κατάρες πάλι για τον λαϊκισμό από τους σοβαρούς του διαφωτισμού, που οικτίρουν τον βαθύ, ανώριμο λαό που συνεχίζει να παρασύρεται.

Οι λαϊκιστές όμως δεν μοιράζουν απαγορευμένες ουσίες στα θύματα τους. Ούτε μιλούν για ιστορίες μεταφυσικής από το υπερπέραν. Αν είναι ένα πράγμα που τάζουν πριν και πάνω από όλα για να γίνουν αρεστοί αυτό είναι η δικαιοσύνη.

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς από τους εκλεπτυσμένους αποφοίτους του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, αυτούς που κρατούν το τιμόνι του κόσμου, γιατί διψάει τόσο πολύ ο απλός κόσμος, αυτός που δεν διεθέτει τα δικά τους πνευματικά εφόδια, (λέμε τώρα), για δικαιοσύνη;

Φτάνει να θυμηθούμε τους εδώ ταγούς, που στην αρχή της κρίσης έπαιρναν το σοβαρότερο ύφος, από όλα όσα είχαν φυλαγμένα στην ντουλάπα και μας κουνούσαν το δάκτυλο, διδάσκοντας ρεαλισμό. Έναν ρεαλισμό που, όμως, είχε μόνο ένα δια ταύτα. Ότι την στιγμή που κινδυνεύει η πατρίδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναζητήσουμε τους ενόχους του εγκλήματος. Ότι η δικαιοσύνη μπορεί να περιμένει. Και φτάσαμε έτσι να συνεχίσουν να μας κυβερνούν μέσα από τις μαύρες λιμουζίνες, που πληρώνονταν από τις σάρκες μας, οι ίδιοι οι καταστροφείς μας. Και όχι μόνο να μας κυβερνούν, αλλά και να μας διδάσκουν ηθική και φιλοπατρία.

Ένα ολόκληρο σύστημα κοινού εγκλήματος που απομυζούσε δεκαετίες την χώρα βολεύτηκε και εξιλεώθηκε κατασπαράζοντας έναν Τσοχατζόπουλο και έναν Παπαγεωργόπουλο, ρίχνοντας τους χωρίς έλεος στην αρένα με τα σαρκοβόρα. Με τους υπόλοιπους της μαφίας να κοιτούν τον λαουτζίκο ασφαλείς και ατιμώρητοι, μέσα από τα φυμέ τζάμια της λιμουζίνας τους.

Και οι σώφρονες διαφωτισμένοι συνεχίζουν ανυποψίαστοι να καταριούνται τον λαϊκισμό. Και συνεχίζουν να αναρωτιούνται, γιατί και πώς ο Καρανίκας. Αντί να κοιταχτούν στον καθρέπτη, να αναζητήσουν έστω και ένα δικό τους λάθος, κάνουν ακόμη ασκήσεις μεταφυσικής. Και περιφρονούν ακόμη περισσότερο τον λαό, που δεν ξέρει το συμφέρον του. Το δικό τους συμφέρον βασικά είναι που δεν ξέρει ο λαός. Αυτό είναι το μόνο λάθος του.

Θέμης Καζαντζίδης / facebook

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»