Μαρινάκης κατά Κυριάκου Θωμαΐδη: Μεταμεσονύχτια επιχείρηση σύλληψης του!

Σε μηνύσεις αντί πειστικών απαντήσεων για όσα του καταλογίζουν οι δημοσιογράφοι κατέφυγε ο κ. Μαρινάκης.

Η αντεισαγγελέας βάρδιας από την Ελευσίνα -συνοδεία αστυνομικής δύναμης- εισήλθε λίγο πριν από τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προκειμένου να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, μετά τη μήνυση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οποία ζητούσε να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του. Υπήρξε ενδελεχής έρευνα όλων των χώρων του σταθμού, χωρίς όμως ο παρουσιαστής της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» να εντοπιστεί. Τελικά, στις 02.35 η αντεισαγγελέας και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος είχε αρνηθεί να ακολουθήσει αστυνομικούς στο ΑΤ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αφού δεν του επέδειξαν το ένταλμα το οποίο έπρεπε να φέρουν μαζί τους, προκειμένου να είναι νόμιμη η διαδικασία. Μετά την άρνησή του αυτή, δόθηκε εντολή να προσέλθει στο σημείο η αρμόδια εισαγγελική αρχή. Μέχρι τότε ο κ. Θωμαΐδης παρέμεινε για ώρα «όμηρος» στις εγκαταστάσεις του Ν. Φαλήρου, πριν τελικά εξαφανιστούν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, στις 00.10 υπήρξε αστυνομική παρέμβαση με την οποία ζητήθηκε να μην προβληθεί η μαγνητοσκοπημένη εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», κάτι το οποίο δεν έγινε. Στην εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη προβολής της εκπομπής, περιπολικό της αστυνομίας έφθασε στην είσοδο των εγκαταστάσεων στο Ν. Φάληρο.

Λαμβάνοντας υπ” όψιν τη χρονική ακολουθία των γεγονότων, γίνεται άμεσα αντιληπτή μια προσπάθεια επιβολής προληπτικής λογοκρισίας, καθώς η εκπομπή δεν είχε αρχίσει να μεταδίδεται και ως εκ τούτου στόχος αυτής της συμπεριφοράς ήταν το μαγνητοσκοπημένο υλικό να μην προβληθεί στον αέρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι λυπηρό ακόμα και εάν η αστυνομία εφάρμοσε αναγκαστικά το γράμμα του νόμου να διώκονται οι δημοσιογράφοι αντί εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται σε δύσοσμες υποθέσεις…

 

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τη μεταμεσονύκτια έρευνα της αστυνομίας

«Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαϊδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η «ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτήριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δημοσιογράφο.

»Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ και ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου, την Ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας».

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»