Νεκροταφείο η Μεσόγειος: 2.899 πρόσφυγες χάθηκαν στη θάλασσα μέσα σε έξι μήνες

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, το πρώτο εξάμηνο του 2016 καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο.

Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο καταγράφηκαν 2.899 θάνατοι στη θάλασσα, ανέφερε ο ΔΟΜ, ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 50% συγκρινόμενος με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όταν 1.838 μετανάστες χάθηκαν ή πνίγηκαν στη θάλασσα. Το 2014, στα μέσα της χρονιάς είχαν καταγραφεί 743 θάνατοι.

Καταγράφηκαν «σχεδόν 3.000 άνθρωποι νεκροί, κάτι που πραγματικά είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», τόνισε ο Τζόελ Μίλμαν, εκπρόσωπος του ΔΟΜ, σε δηλώσεις του στο Thomson Reuters Foundation.

«Η Ευρώπη κάνει αξιοπρόσεκτη δουλειά, έχει σώσει χιλιάδες ζωές μόνο φέτος. Αλλά το ότι σχεδόν 3.000 άνθρωποι είναι νεκροί σημαίνει ότι δεν κάνει όλα όσα χρειάζεται να γίνουν», πρόσθεσε ο Μίλμαν.

Παράλληλα είναι απαισιόδοξος σε ότι αφορά την μείωση των αφίξεων μεταναστών, καθώς η έλλειψη ασφάλειας στη Συρία, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες όπου μαίνονται πόλεμοι δημιουργεί μια κατάσταση που είναι απίθανο να βελτιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»