Στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών 7 στελέχη της Ericsson – Πιθανή εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς

Επτά πρώην και νυν στελέχη της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson έχουν κλητευθεί από τις ελληνικές αρχές για πιθανή εμπλοκή τους σε υπόθεση διαφθοράς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή, τα επτά στελέχη της, τα οποία δεν κατονόμασε, εμπλέκονται σε έρευνα αναφορικά με συμφωνία για αμυντικό εξοπλισμό που είχε συνάψει η πρώην θυγατρική της, Ericsson Microwave Systems με την Ελλάδα το 1999, η οποία περιλάμβανε την παράδοση ενός εναέριο συστήματος ραντάρ.

Η Ericsson, που αποκάλυψε την έρευνα πριν δύο χρόνια, ανέφερε ότι οι νυν και πρώην εργαζόμενοί της κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από τις ελληνικές αρχές αναφορικά με ισχυρισμούς για πιθανή διαφθορά.

Σημειώνεται ότι η Ericsson Microwave Systems πωλήθηκε στην Saab AB το 2006 η  οποία, όπως αναφέρει το MarketWatch, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Η Ericsson ανέφερε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί της καμία αρχή αναφορικά με το θέμα και πως δεν έχουν δοθεί στα επτά πρώην και νυν στελέχη της όλα τα σχετικά έγγραφα της έρευνας, ούτε έχουν ανακριθεί από τις ελληνικές αρχές.

Η σουηδική εταιρεία ανέφερε ότι δεν θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αλλά θα συνεργαστεί με τις αρχές.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»