Το Mega δεν πληρώνει τα δάνειά του – Πρετεντέρη, ρίξε έναν φιλιππικό!

Σε πολύ δύσκολα έως και αχαρτογράφητα νερά, οικονομικά μιλώντας, βρίσκεται το Mega καθώς φαίνεται να έχει επιλέξει να πληρώσει τη μισθοδοσία και όχι τη δόση στις τράπεζες που χρωστά. 

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως δεν πλήρωσε ούτε τη δόση του Δεκεμβρίου του 2014, ούτε αυτή του Μαρτίου του 2015. Αυτό σημαίνει πως στο τέλος Ιουνίου πρέπει να καταβάλει 11.760.000 ευρώ. 

Η πρώτη δόση ήταν 5.880.000  ευρώ, αυτή του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι τράπεζες με τις οποίες έχει επαφές η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού, δηλαδή οι Alpha, η Εθνική, η Πειραιώς και η Eurobank, δέχτηκαν για δεύτερη φορά τη μετάθεση της δόσης από τις 28 Δεκεμβρίου και τώρα επιβάλλεται να τακτοποιηθούν στις 30 Ιουνίου.

Όμως το κακό πάει ακόμα πιο πίσω, καθώς το κανάλι δεν ήταν συνεπές ούτε στην καταβολή παλαιοτέρων δόσεων από το δάνειο του 2009, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Τότε υπήρξε συμβιβαστική λύση. Να λάβει νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 90 εκατ. ευρώ, όπως και έγινε στα τέλη του 2012.

Φημολογείται μάλιστα πως υπάρχει και διάσταση απόψεων, με τους μετόχους να εμφανίζονται καθησυχαστικοί, την ίδια ώρα που οι οικονομικοί διευθυντές μοιάζουν να έχουν…πελαγώσει.

Για πρώτη φορά ένας από τους πέντε μετόχους, ιδρυτικούς μετόχους, δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου.

Ο «Πήγασος» αρνείται να ασκήσει έστω μερικά από τα δικαιώματα του και λέει «όχι» στην καταβολή χρήματος. Αφήνει πάντως ανοιχτό ένα παράθυρο.

Ο ΔΟΛ λέει καταρχήν ναι, στην αύξηση κεφαλαίου, εάν όμως αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης θα λάβει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πάντως, και να βρεθούν τα περίπου 15 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν η μία εκ των δόσεων αλλά και κάποιες υποχρεώσεις του καναλιού, αυτό δεν σημαίνει πως λύθηκε το πρόβλημα, αφού μέσα στο 2015 πρέπει να καταβληθούν άλλα 20,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και άλλα 68,6 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

  • Haris Tzivanopoulos

    Δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες οι οποίες ζουν με δανεικά τα οποία χρεώνονται μέσα στο μνημόνιο που κληρονομούν μερικά εκατομμύρια κλόουν των οποίων η δουλειά είναι να πληρώνουν το τσίρκο στο οποίο εργάζονται για να κάνουν τους θεατές….σε άλλους κλόουν που
    έχουν εξασφαλίσει θέση στις «κλειστές» κυκλικές σκηνές του τσίρκου…
    Σε αυτή την χώρα που γέννησε όλες τις τέχνες, πως τις ξέφυγε ο σουρεαλισμός, είναι άξιον απορίας…

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»