Χάνος Κλασμένος: «ΝΑΙ σε όλους, εκτός από Μουζάλα» – Toυ Σωτηρίου Καλαμίτση

[«όποιος δεν αντέχει, να παραδώσει τη σούφρα του»]

Ως αιθεροβάμων που είμαι ξεγελάσθηκα για πολλοστή φορά. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να μην ξαναψηφίσω στη ζωή μου, αφού ό,τι και να ψηφίσω θα είμαι από κάτω. Προ πάντων, όταν αναλογίζομαι ότι ψηφίζουν ακόμη και άνθρωποι που έπρεπε προ πολλού να έχουν τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ή άνθρωποι που έχουν προ πολλού περάσει τα 95. Αλήθεια, γιατί περνάει κανείς τακτικά από ιατρικό έλεγχο μετά τα 65, προκειμένου να μπορεί να οδηγεί, και δεν γίνεται το ίδιο για τη συμμετοχή στις εκλογές; Πόση διαύγεια και ικανότητα αφομοίωσης πληροφοριών μπορεί να έχει ένας άνθρωπος 100 ετών που τον πηγαίνουν με καροτσάκι στο εκλογικό τμήμα να ρίξει την ψήφο του, όπως την έχουν προδιαγράψει τα παιδιά του;

Νόμισα, πάντως, πως ο Καμμένος πίστευε αυτά που διεκήρυσσε το 2011 και είχα πεισθεί, φευ, ότι είναι αντιμνημονιακός. Γι’ αυτό και τον ψήφισα το 2012 και τον Ιανουάριο του 2015, για να διαψευσθούν οι ελπίδες μου μία ακόμη φορά.   

Προχθές ο Πάνος σήκωσε το λάβαρο το αντισκοπιανό εξ αφορμής μίας έκφρασης του κ. Μουζάλα που ξέφευγε από την εθνική γραμμή στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Εγώ, να πω την αμαρτία μου, δεν θεώρησα τόσο φοβερό το ατόπημα Μουζάλα έχοντας υπόψη μου ότι σε όλες τις συσκέψεις που μετέχει με υπουργούς των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ ακούει συνέχεια να αποκαλούν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ. Θα έπρεπε να τον ψέξει κάποιος  που δεν έβαζε τόσον καιρό στη θέση τους τούς αλλοδαπούς ομολόγους του με όπλο την απόφαση του ΟΗΕ τη σχετική με το ζήτημα, αλλά και την ενδιάμεση συμφωνία που την έχουμε κάνει γαργάρα. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Γράφει π.χ. μία εφημερίδα ότι τα ελληνικά υπουργεία δέχονται επίσημα έγγραφα της ΠΓΔΜ, όπου φιγουράρει η ονομασία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» χωρίς να διαμαρτύρονται και δεν το διαψεύδει κανείς. Πού, όμως, να βρεθεί χρόνος για τέτοιες διαψεύσεις, όταν 24 ώρες το 24ωρο δεν φθάνουν για να βρεθεί τρόπος να διορισθούν όσο περισσότεροι γίνονται σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων  με μισθούς ανώτερους και των Αρχηγών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Να διορισθούν οι κολλητοί των ΑΝΕΛ και οι κολλητοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, μάλιστα, διαμαρτύρονται που διορίζονται παστόκοι σε θέσεις που εποφθαλμιούν  εκείνοι.

Ομολογώ ότι περίμενα να το τραβήξει μέχρι τέλους ο Πάνος και να ρίξει την κυβέρνηση, έστω και αν αφ’ ενός ο Μουζάλας μετείχε εκείνη την ώρα σε σύσκεψη υπουργών για το «μεταναστευτικό» στις Βρυξέλλες αφ’ ετέρου ο πρωθυπουργός θα μετείχε την επομένη σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, αφού με μία τέτοια πολιτική κίνηση θα γινόταν με τον πιο έντονο τρόπο γνωστή στο εξωτερικό η θέση της χώρας στο τεράστιο αυτό ζήτημα.  Αλλά  μία τέτοια θέση που  περίμενα εγώ δεν είναι politically correct. Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, το οποίο επιτάσσει να είμαστε στα τέσσερα. Εγώ είμαι ανεύθυνος, ενώ οι πολιτικοί που μας κυβερνούν  είναι υπεύθυνοι. Μπουκάρουν π.χ. οι μετανάστες στην ΠΓΔΜ προερχόμενοι από το ελληνικό έδαφος και δεν ξέρουν τίποτε οι μυστικές υπηρεσίες μας!  Ποιος και πώς υποκίνησε όχι δύο, όχι τρεις, αλλά 2000 ανθρώπους να μπουκάρουν στην ΠΓΔΜ; Και μετά; Μετά οι ΠΓΔΜιανοί κόβουν το συρματόπλεγμα που έχουν στήσει και τους πετάνε όλους πίσω μέσα στο ελληνικό έδαφος. Και δεν κουνιέται φύλλο. Ούτε πούστης.

Κι’ έτσι, από το αιώνιο εθνικό σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» πέφτουμε συνεχώς στο Plan B που είναι το «βλέποντας και χάνοντας».

Και μη μου πει κανείς ότι αυτά που θέλω εγώ δεν γίνονται. Διότι γίνονται!

https://www.facebook.com/ichliebehellas/videos/1470862199887200/?fref=nf

Σώτος  – εν εξάλλω ξεσάλω

 

Αν θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα του Σωτηρίου Καλαμίτση,
τα βρίσκετε εδώ.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»