ΕΡΩΤΑΣ, ΠΑΘΟΣ και…… ΑΠΕΙΛΕΣ – Του Βλάση Γωγούση

ΔΗΛΩΣΗ: (προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως)

Όσα κείμενα, όσα ποιήματα, όσα χρονογραφήματα ερωτικού περιεχομένου αναρτώ στο δίκτυο, ΔΕΝ αναφέρονται σε μένα, αλλά γράφονται – ποιητική αδεία – για έναν κάθε φορά- από τους χιλιάδες ερωτοχτυπημένους γέροντες, , για μια ψυχούλα… σιτεμένη, που μόνη της πονά κρυφά κι` αναστενάζει !
===================================

Αρχίζω :

Αγαπημένη μου μικρή, σου γράφω λίγα λόγια, κάτι ανάμεσα σαν προσευχή … κάτι σαν παραμύθι , κάτι που μοιάζει με παράπονο !
Όπως κι` εσύ γνωρίζεις μάτια μου , η τρέλα μου για σένα – ( τι τρέλα , για …….νταλγκά μιλάμε ) – , η τρέλα μου λοιπόν για ένα κορίτσι που το λάτρεψα σαν Θεά, έγινε γνωστή και στον κοινό κοινωνικό περίγυρό μας.

Άλλοι σχολίασαν σκωπτικά, κάποιοι δεν το πιστέψανε, πολλοί με λυπηθήκανε και μερικές …..ζηλέψαν !

Τάπαμε κι`άλλοτε, ο γράφων είναι άτομο με έντονα …βεβαρυμμένο ερωτικό παρελθόν, πλημυρισμένος μέχρι σήμερα από αρσενικές ορμόνες .
Μιλάμε βέβαια για έναν άνδρα του ….προηγούμενου αιώνα , που όμως δεν επέτρεψε στον χρόνο να αλώσει το σώμα του, το πνεύμα του και την ψυχή του.

Με μια ασυνήθιστη έντονη ενασχόληση του πνεύματος και συστηματική άσκηση του κορμιού του , κατόρθωσε ο τύπος να ξεγελά τον σαδιστή τον χρόνο, τον αδυσώπητο τον χρόνο , αυτόν τον προπομπό του…..Χάρου !

Έτσι πολλούς ξεγέλασε, εσένα όμως όχι !
Εσύ κακούργα με τον τρόπο σου , με μία συμπεριφορά που την συνόδευε ένας Σαρδώνιος γέλως, μεγάλωνες τη διαφορά της ηλικίας και την έκανες κάτι σαν …βάραθρο , κάτι σαν αγιοφύρωτο φαράγγι !

Θάτανε σίγουρα κουτό η προσδοκία μου ν` μ`αγαπάς, ( γιατί για μένα τόση ώρα σου μιλάω) όμως μια ανοχή, μια καλοσύνη, ένα βλέμμα στοργικό , ένα χαμόγελο, ένα χάδι αου απαλό , μου λείψανε , ποτέ σου δεν μου τάδωσες.

Κι`ενώ εσύ χασκογελάς , εγώ πονώ και κλαίω ,δεν κοιμάμαι κι` αναστενάζω και βογκώ!

Δεν ξέρω αγαπημένη αν σ` άγγιξε ποτέ ο έρωτας ( μιλάμε για έρωτα πάνω απ` τα όρια, για τρέλα θάπρεπε να λέμε), αν «ναι» , θα ξέρεις πως αυτό το Θείο δώρο εκτός από την ηδονή συχνά ακολουθείται κι` από πόνο, ακόμα κι` αν μετέχουν και οι δυο τους στο παιχνίδι , γι` αυτό σου λέω , σε παρακαλώ, σκέψου κι`εμένα, τον απόμαχο, τον ξωφλημένο , και πες` μου μόνο ένα «σ` αγαπώ» !

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Α :
Γα@ώ τον πληθυντικό σου άτιμη, , γα@ώ το κέρατο σου.

Είπα να γράψεις « σ`αγαπώ» και συ διαβάζοντας το κείμενο μούστειλες ΜΝΜ ότι αγαπάς τον κόσμο όλον, γράφοντας στον πληθυντικό: « σας αγαπώ »

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Β :

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε, δεν πάει άλλο , σε…..ξε-…..αγάπησα οριστικά άτιμη …Δυσδαιμόνα , σε χωρίζω!
( αυτή την απειλή ο γέροντας ο κατακούτελα κεραυνοβολημένος γέρων, την έχει εκτοξεύσει άπειρες φορές , την άλλη μέρα , όμως, την…..ξεχνάει και ξαναρχίζει :
«Αγαπημένη μου μικρή» και ναααααα ! τα….. σάλια , ποταμός !!! ).

VLASISGOGOUSIS004

Δρ Βλάσης Γωγούσης

 

 Αν θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα του Βλάση Γωγούση,
τα βρίσκετε εδώ.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»