Κι αν δεν το’κανες, να το κάνεις! – Του Θάνου Τάκη

Σκέψη. Πιο γρήγορη κι απ΄ το φως. Και πιότερο ακάματη, εκείνο απουσιάζει ενίοτε, εκείνη ποτέ. Το’χει συνήθειο, μάλιστα, να κινείται αφρενάριστη στο σκοτάδι, μέσα στη νύχτα, όταν το φως ξαποσταίνει. Γοργοπόδαρη τη λες ή μήπως γοργόφτερη; Πότε προφταίνει και φτάνει τόσο μακριά;

Και μετά, πριν κατηφορίσουν ακόμη τα βλέφαρα, οι διάφανες αυλαίες του Εμπειρίκου, πριν σφαλίσουν για τον καθημερινό μικρό θάνατο, η σκέψη αποσύρεται και δίνει τη σκυτάλη στων ονείρων το υποσυνείδητο. Κι εκείνο, τροχιοδρομεί στο κατόπι της επιθυμίας. Φανερής ή αφανέρωτης. Επιθυμίας που γεννήθηκε ένα, δέκα, είκοσι ή όσα χρόνια πίσω. Ή μπορεί και σήμερα, ίσως λίγο νωρίτερα, δεν την φοβίζει ο χρόνος, τον περιγελά κι ούτε τον μετρά ούτε τον νοιάζεται.

Και η ιδιοκτησία της πιο πάνω περιγραφής δεν γνωρίζει σύνορα, είναι αταξική, δεν έχει χρώμα, δεν ξεχωρίζει φυλή ούτε φύλο, αρματωσιά και φορεσιά και πετράδια του στέμματος, δεν ζυγίζει βάρος, δεν αξιολογεί γνώσεις, δεν τη νοιάζει ο ήχος μιας προσευχής, δεν κοιτά φλάμπουρα ούτε λάβαρα, δεν βάφεται με χρώματα.

Διότι κι εσύ, αγαπητέ αναγνώστη, κι εγώ και κάθε άνθρωπος που αξιοποιεί οξυγόνο επί του πλανήτη, ασχέτως επιπλέον προσδιορισμού, έχει τις σκέψεις του κι είναι δικές του. Δεν δανείζονται, δεν μεταβιβάζονται, δεν κατάσχονται ούτε κλέβονται.

Κι έχει και τις επιθυμίες του.

Κι εγώ, για την χρονιά που έρχεται, εύχομαι οι σκέψεις σου, αγαπητέ αναγνώστη, να ανοίγουν δρόμο στις επιθυμίες σου.

Κι εκείνες, να γίνουν πράξη.

Αυτό σου εύχομαι, και συνάμα Καλή Χρονιά!

Θάνος Τάκης

 

 Αν θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα του Θάνου Τάκη,
τα βρίσκετε εδώ.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

 • AnagnostisXL

  [..] Κι εγώ, για την χρονιά που έρχεται, εύχομαι οι σκέψεις σου, αγαπητέ αναγνώστη, να ανοίγουν δρόμο στις επιθυμίες σου.

  Αγαπητέ μας Θάνε Τάκη, και εγώ, ως anagnostis, αντεύχομαι.

  • Βλάσης Γωγούσης

   κι`εγώ , μαζί σου Anagnosti

 • peet14.14

  Καλή χρονιά αγαπητέ Θάνο

  • Θάνος Τάκης

   Επίσης, αγαπητέ peet!

 • posidon

  Καλή χρονιά και από μένα!

  • Θάνος Τάκης

   Καλή χρονιά, αγαπητέ posidon!

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»