Οι «εθνικές γραμμές» πάντα με τρόμαζαν – Toυ Σωτηρίου Καλαμίτση

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είναι ένας άτυπος θεσμός. Δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα ούτε από νόμο.   Εθιμικώς δε έχει αναγνωρισθεί στον πρωθυπουργό το προνόμιο να ζητεί τη σύγκλησή του. Άρα, είναι κάτι σαν το Eurogroup, με τη διαφορά ότι οι αποφάσεις του Eurogroup είναι σεβαστές και αμέσως εφαρμοστέες, ενώ οι αποφάσεις του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ουδένα δεσμεύουν. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κάθε πολιτικός αρχηγός ερμηνεύει τις αποφάσεις τού Συμβουλίου κατά το δοκούν.

Το Συμβούλιο, λοιπόν, των Πολιτικών Αρχηγών της 04.03.2016 κατέληξε, λέει, σε εθνική γραμμή για το μεταναστευτικό. Έτσι, ο πρωθυπουργός, ζωσμένος με τα φυσεκλίκια όλων των κωμάτων πλην ΚΚΕ και ΕΚ, θα πάει για τη σημερινή μάχη εις τας Ευρώπας. Όμως, δεν έχει δικαίωμα να προβάλει veto, διότι, όπως μας ενημέρωσε ο Ποταμάρχης, δεν δόθηκε έγκριση στον πρωθυπουργό να ασκήσει veto. Δηλαδή: ο πρωθυπουργός μετέχει σε μία σύσκεψη στο εξωτερικό, κρίνει ότι πρέπει να ασκήσει veto, αφού αυτός είναι υπεύθυνος για την πολιτική της χώρας και θεωρεί ότι το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την άσκηση veto, αλλά δεν το ασκεί, επειδή ο Σταύρακας και οι άλλοι δεν του το επέτρεψαν. Μιλάμε για τόση ……..!

Ο άλλος λεβέντης, ο και Λεβέντης ονομαζόμενος, βγήκε  από το Συμβούλιο και το απεκάλεσε «φιάσκο». Στη συνέχεια, όμως, κατάλαβε το λάθος του στην ορολογία, εξ ου και όλα τα δελτία ειδήσεων μεταδίδουν ότι ο Λεβέντης απεκάλεσε το  Συμβούλιο «φάρσα». Και τούτο, διότι, λέει, δεν ασχολήθηκε το Συμβούλιο με τα προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά με το μεταναστευτικό. Καλά ρε φιλάρα, όταν σε κάλεσε ο ΠτΔ στο Συμβούλιο δεν σου είχε πει ότι θέμα του Συμβουλίου είναι το μεταναστευτικό; Το δε μεταναστευτικό δεν είναι μείζον πρόβλημα του ελληνικού λαού  που καλείται με ό,τι του έχει απομείνει από τη μνημονιακή λαίλαπα να συνδράμει κι’ αυτούς τους ταλαίπωρους ξενόφερτους; Μιλάς διαρκώς για κυβέρνηση «ευρέος πέλματος» και μας έχεις ζαλίσει με το τί λες στον Γερμανός πρέσβη και τί σου λέει ο Γερμανός πρέσβης. Άντε να δούμε τί άλλο θα μας πεις συνεντευξιαζόμενος με τον Χατζηνικολάου σήμερα το βράδυ. Έτσι μαρτυριάρης που είσαι, αναμένω να γίνει χαμός.  

Έχουμε, λοιπόν, εθνική γραμμή: θα φιλοξενούμε τον πάσα ένα και θα φροντίσουμε να κάμψουμε την αντίσταση των εταίρων, ώστε να τους δεχθούν εκείνοι και να μην κλείνουν τα σύνορά τους στην είσοδό τους. Το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορά τους και να μας κατσικωθούν εδώ εκατοντάδες χιλιάδων αλλοδαπών δεν το είχε σκεφθεί κανείς πριν η κερά-Τασία εγκαινιάσει την πολιτική των ανοικτών συνόρων;  Άλλαξε, μήπως, κάτι εκτός από την επινόηση νέου όρου και δη εκείνου του «προαναχωρησιακού κέντρου»;  Όπως βλέπω διάφορες επιχειρήσεις που εκδίδουν καταλόγους προϊόντων, τους οποίους αποκαλούνε «προϊοντικούς καταλόγους». Κάθε λίγο και λιγάκι εφευρίσκεται μια μαγική λεξούλα, για να αποκοιμίζει τα πλήθη και να χαράσσεται «εθνική γραμμή».

Να θυμίσω και κάτι άλλο: ο Καμμένος είχε πει ότι έκαναν ΝΑΙ το μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 05.07.2015, επειδή οι εταίροι μας μάς απείλησαν ότι αν δεν δεχθούμε τους όρους τους θα μας πετάξουν έξω από την ΕΕ και θα μείνουμε με 3.000.000 μετανάστες. Τελικά τί είδους εκβιασμός ήταν αυτός; Και μέσα στην ΕΕ και με εκατομμύρια μεταναστών;  

Αλήθεια, αυτά που απεφάσισαν στο Συμβούλιο αποτελούν κάτι το εξαιρετικό, στο οποίο συμφώνησαν οι Αρχηγοί μετά από πολλές διαφορές;  Δεν είναι κάτι το αυτονόητο; Γι’ αυτό λέω πως όταν ακούω για εθνικές γραμμές και εθνική ομοψυχία, αρχίζω να φοβάμαι ότι κάτι περίεργο θα μας συμβεί και επικαλούμαι την θεία παρέμβαση.

Κι’ αφού ομονόησαν και ομοψύχησαν ενώπιον του ΠτΔ, άρχισαν ένας-ένας να καθυβρίζουν αλλήλους. Και γαμώ την εθνική γραμμή και τα εθνικά σχέδια. Αυτό είναι που με τρομάζει. Ότι κάθε φορά που ανακοινώνεται «εθνική γραμμή», είναι ορατός ο κίνδυνος να αλλάξει η αιώνια εθνική γραμμή και το πάγιο εθνικό σχέδιο: «βλέποντας και κάνοντας».

Σώτος  – εθνικώς τρομοκρατημένος         

Υ.Γ. Άλλη μια εθνική γραμμή είναι ότι η Siemens έκανε δωρεές στα δύο μεγάλα κόμματα, εξ ου και δεν υπάρχει δωροδοκία, όπως εισηγείται ο κ. Εισαγγελεύς στο Συμβούλιο Εφετών. Κανένα κώμα δεν σχολίασε την εισαγγελική πρόταση. Ας απολαύσουμε Χριστοφοράκο:

 

Αν θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα του Σωτηρίου Καλαμίτση,
τα βρίσκετε εδώ.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»