Ο δείκτης αντίστασης στο σκίσιμο μιας χαρτοπετσέτας – Του Θάνου Τάκη

Τόσα ακούσαμε. Κι άλλα θ’ακούσουμε. Τόσα διαβάσαμε. Θ’ακολουθήσουν περισσότερα. Για το πόσο λίγοι, μικρόνοες, απαράδεκτοι, αφελείς, υπολοιπόμενοι, αγνώμονες, αχάριστοι, χαβαλετζήδες, απροετοίμαστοι και άλλα, παρόμοια, ιδιομηκοκυματικά υπήρξαν τα 17 και βάλε, εκατομμύρια ψηφοφόροι που επέλεξαν το διαζύγιο της νήσου με την Ήπειρο.

Με αφορμή το ερώτημα του Brexit, που απαντήθηκε κατά τον γνωστό τρόπο, εσμός ετερόκλητων υπερασπιστών της καθεστηκυίας τάξης τσιρίζει μανταμσουσουδικώς για τους αχαΐρευτους Εγγλέζους του 52% (εξαιρούνται οι Σκωτσέζοι και οι Βορειοιρλανδοί – αυτοί είναι φίνα παλικάρια, δικά μας) που αντί να καθήσουν στ’αυγά τους, γερμανικώς σερβιρισμένα ομοιόμορφα, άλλαξαν ρότα που κανείς κανονισμός της Κομισιόν δεν είχε ορίσει.

Κι ας είναι τόσο αναγκαίοι οι κανονισμοί αυτοί, τόσο απαραίτητοι για την καθημερινότητά μας που αγνοώ τι θα κάναμε χωρίς την ύπαρξή τους. Πώς, παραδείγματος χάριν, θα γνωρίζαμε την ακριβή μορφοποίηση του χαρτιού μιας εφημερίδας, αγαπητέ αναγνώστη, εάν δεν είχε περιγραφεί λεπτομερειακώς η σύστασή του, σύμφωνα με διασκεδαστικό Κανονισμό της ΕΕ όπου περιγράφεται ότι με τον όρο «χαρτί εφημερίδων νοείται χαρτί χωρίς επίχρισμα ή επικάλυψη που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση εφημερίδων, στο οποίο το 50 % κατά βάρος τουλάχιστον του συνόλου των ινών αποτελείται από ίνες ξύλου λαμβανόμενες με μηχανική ή χημικομηχανική κατεργασία, κολλαρισμένο ή πολύ ελαφρά κολλαρισμένο, του οποίου ο δείκτης τραχύτητας μετρούμενος με συσκευή Parker Print Surf (1 MPa) σε καθεμία από τις πλευρές είναι μεγαλύτερος από 2,5 micrometres (microns), με βάρος όχι μικρότερο των 40 g/m2 και όχι περισσότερο των 65 g/mεμφανώς διάφορο του χαρτιού γραφής το οποίο «περιέχει περισσότερο από 3 % αλλά όχι περισσότερο από 8 % στάχτες, έχει δείκτη λευκότητας (συντελεστή αντανάκλασης) κατώτερο του 60 % και δείκτη αντίστασης στο σχίσιμο που δεν υπερβαίνει τα 2,5 kPa·m2/g·».

Ιδού το πρόβλημα. Το διορισμένο διευθυντήριο της Κομισιόν που δεν λογοδοτεί ποτέ στους πολίτες, δεν μπορεί να ορίσει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται στα ρημάδια και ύπουλα δημοψηφίσματα. Τα οποία, ισχυρώς πιθανολογώ ότι θα ήθελε να καταργήσει μιας και μόνο προβλήματα δημιουργούν με τα απλά και καθόλου απλοϊκά ερωτήματα που θέτουν.

Κι έτσι, διαβάζω διαφόρους σχιζορούχες αρθρογράφους ότι δεν μπορεί να ψηφίζουν οι άνω των 60 ετών για έξοδο της Βρετανίας. Αυτοί δεν θα ζουν σε λίγα χρόνια, συνεπώς γιατί να δεσμεύουν τους νέους; Μετά, δεν μπορεί να ψηφίζουν, όπως ψήφισαν, οι Άγγλοι, γιατί είναι περισσότεροι από τους Σκώτους και τους καπελώνουν. Άσε που είναι και οι ιστορικοί καταπιεστές των Ινδών, των Κινέζων, των Κυπρίων, των Παλαιστινίων και των Εβραίων, οδηγούν ανάποδα, οι βίδες είναι σε ίντσες και δεν βολεύουν τα εργαλεία, τρώνε μάπα φαΐ και δολοφόνησαν κρυφά και την Νταϊάνα επειδή τα έφταιξε με το παιδί της Αιγύπτου την οποία, επίσης καταπίεζαν, οι κανάγιες.

Μετά, έτεροι σοφοί αναλυτές διαπίστωσαν ότι Άγγλοι με άδειο πορτοφόλι επέλεξαν διαζύγιο με την Γηραιά Ήπειρο. Τουτέστιν, άλλη μία ιστορική δικαίωση της καλής βουλευτού της ΝΔ κ. Λυμπεράκη, η οποία σοφώς και ιδιαιτέρως εγκαλιτέ δημοκρατικώς διέκρινε ότι οι φτωχοί, σε κρίσιμες στιγμές, πάντα κάνουν λάθος επιλογές.

Οι ίδιοι αναλυτές διαπίστωσαν επιπλέον ότι οι Άγγλοι με επίπεδο μόρφωσης αντίστοιχο του ογκόλιθου Σταύρου Θεοδωράκη και σε πλήρη αντίθεση με τις σοφές επιθυμίες του τελευταίου, επέλεξαν διάσταση, μη αναγνωρίζοντας, για μια ακόμη φορά, την υπεροχή των ψηφοφόρων με MBA και διδακτορικά που ζητούσαν άλλα γούστα από το αγράμματο πόπολο με τις απαίσιες λουλουδάτες ταπετσαρίες στα σπίτια τους.

Και μετά, η Ευρώπη, δεύτερη Ναυσικά που ιχνογραφείται τόσο όμορφη από απόσταση, άλλαξε το χαμόγελο σε μορφασμό, άνοιξαν τα χείλη, φάνηκαν τα σαπισμένα δόντια, ίδια με εκείνα του Βόλφγκανγκ και η φθονερή γλώσσα, ίδια με εκείνη του Βόλφγκανγκ, επίσης. Δεν είναι τόσο όμορφη, τελικά, η κόρη του βασιλιά των Φαιάκων, πέρασαν τα χρόνια κι ασχήμυνε η ψυχή της και φάνηκε στην όψη της.

Οι καλοί Ευρωπαίοι, πλην Λακεδαιμονίων, πλέον, παραδέχονται ότι γίνεται μεγάλη ζημιά με την αποχώρηση και ταυτόχρονα επείγονται να συμβεί! Απορία ψάλτου, βηξ…

Συμπερασματικά: για πολλούς (διορισμένους) Ευρωπαίους πολιτικούς κι ένα σωρό Έλληνες, οι Βρετανοί ψήφισαν με λάθος τρόπο στο ερώτημα του δημοψηφίσματος. Τάχατες, επειδή δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν τι διακυβεύεται, τι μέλλει γενέσθαι, πώς θα κινηθεί η στερλίνα σε συνάρτηση με το ευρώ, τι χρώμα θα έχει το διαβατήριο, πόσο θα κάνει η βίζα και αν τα αγγλικά θα είναι η δεύτερη γλώσσα των Ελλήνων, όπως πάλαι ποτέ αποζητούσε μια υπουργός Παιδείας που την έλεγαν Άννα κι αναπαράγει τσιτάτα του Ισοκράτη που δεν έγραψε ποτέ, τρομάρα της.

Μονόδρομος η λύση: οι μαυρομάνικοι της Κομισιόν να στύψουν την (απροσμέτρητη) φαιά ουσία τους και να προδιαγράψουν με απόλυτη σαφήνεια τα τυπικά προσόντα που θα οδηγούν στην κατά νόμο υποχρεωτική απόκτηση διπλώματος ψηφοφόρου.

Όπως το χαρτί, θα μπορούσε και ο ψηφοφόρος να έχει συγκεκριμένους δείκτες λευκότητας, σε δέρμα και σε δόντια, συγκεκριμένο πάχος, συγκεκριμένο βάρος σαν βαλίτσα καμπίνας αεροπλάνου, να είναι διαποτισμένος με συγκεκριμένες ουσίες, θα βοηθούσε να είναι επικαλυμμένος με τεφλόν στο οποίο δεν κολλάει τίποτε και γλιστρά και το σάλιο από το φτύσιμο, να έχει υποστεί λείανση, κολλάρισμα ή στίλβωση σε διάφορους βαθμούς ή άλλες παρόμοιες επεξεργασίες τελειώματος και φυσικά να διαθέτει απειροελάχιστο δείκτη τραχύτητας (μετρούμενο με συσκευή Parker Print Surf).

Μην ξεχάσουμε το βασικότερο, αγαπητέ αναγνώστη: ο δείκτης αντίστασης στο σκίσιμο επιβάλλεται να είναι μηδενικός.

Θάνος Τάκης

 

 Αν θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα του Θάνου Τάκη,
τα βρίσκετε εδώ.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

  • posidon

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»