Περί της Κυβερνητικής Οργανώσεως «Μαλάκες Χωρίς Σύνορα» – Του Σωτηρίου Καλαμίτση

[ενόψει του σημερινού Συμβουλίου  των Κωματικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ]

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άρθρο 25 -1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού  συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του  Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη  και αποτελεσματική άσκησή τους…..

  1. Η αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων  του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.…….

Άρθρο 28 – 1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι  διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωση τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ  σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού  ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. ……

Άρθρο 33 -……….  2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του,  δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να  φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να  υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να  προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το  γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

Άρθρο 59 –  1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντα τους δίνουν στο Βουλευτήριο και  σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι  πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και  τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου».

 

Συμπέρασμα πρώτον: Οι διεθνείς συνθήκες περί προσφύγων κ.λπ. είναι υποδεέστερες του Συντάγματος, το οποίο επιτάσσει το πωλητικό προσωπικό από τον πρώτο τη τάξει μέχρι τον τελευταίο τροχό να μεριμνά  πρωτίστως για την πρόοδο του ελληνικού λαού και την αξία των μελών του ως ανθρώπων. Διεθνής Συνθήκη κυρωθείσα υπερισχύει παντός αντιθέτου νόμου, αλλ’ όχι του Συντάγματος. Για τους αλλοδαπούς, λοιπόν, έχει το πωλητικό προσωπικό υποχρέωση δευτερεύουσα και υπό τον όρο της αμοιβαιότητος. Το γράφω, επειδή τόσα χρόνια δεν είδα το κράτος να σπεύδει να εγκαταστήσει οικίσκους για άστεγους και πεινώντες ημεδαπούς ή ιατρεία για τους χιλιάδες ημεδαπούς που στερούνται στοιχειωδών υπηρεσιών Υγείας.

Συμπέρασμα δεύτερον: Αυτοί που ορκίστηκαν να ενεργούν κατά το Σύνταγμα ψηφίζουν ακαταπαύστως νόμους για το βόλεμα αλλοπρόσαλλων «ημετέρων» και τη συγκάλυψη ελεεινών «αρπαχτών». Κι’ όταν κάποιος απλός πολίτης παραβιάζει ένα νόμο, ωρύονται και τον δείχνουν με το δάχτυλο. Το γράφω, επειδή σ’ αυτούς ταιριάζει τούτη η απάντηση:

             «Αν θέλετε να σέβομαι τον νόμο, κάντε τον αξιοσέβαστο» [από την ταινία «Οι Σουφραζέτες»]

 

          Όσο για το Νόμπελ, το οποίο διεκδικούμε στο πρόσωπο της κυρά-Μηλίτσας [ή μήπως «Μιλίτσας», αφού το όνομά της είναι «Αιμιλία»;], εγώ θυμάμαι ένα άλλο περιστατικό. Ήταν Μάρτιος του 2003, όταν η «συμμαχία των προθύμων» εισέβαλε στο Ιράκ, για να σώσει τον ιρακινό λαό και την υφήλιο από τον αιμοσταγή δικτάτορα Σαντάμ Χουσείν που δήθεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής και να φέρει τη Δημοκρατία σ’ εκείνη τη χώρα και το παρακείμενο Αφγανιστάν. Αδιάψευστος μάρτυς των συνεπειών εκείνης της εισβολής είναι οι χιλιάδες των Ιρακινών και Αφγανών που κατακλύζουν τη χώρα μας. Τότε, λοιπόν, η Αρχιεπισκοπή είχε αρχίσει τη συλλογή τροφίμων για τα ιρακινόπουλα. Ήταν βράδυ. Στην οθόνη του καναλιού είδα την μαρκουτσοφόρο νεάνιδα να πλησιάζει έναν ανώνυμο ηλικιωμένο. Εγώ θα τον βαφτίσω μπάρμπα-Μήτσο. Περί τα 75. Έβγαινε από το χώρο συγκέντρωσης των τροφίμων. Τον ρώτησε η ευφυεστάτη μαρκουτσοφόρος: «Τί πήγατε να κάνετε;». Ο μπάρμπα-Μήτσος έβγαλε το μαντήλι του από την κωλότσεπη, σκούπισε τα δάκρυα από τα μάτια του και είπε με τρεμάμενη φωνή: «Πήγα και άφησα δύο κουτάκια γάλα εβαπορέ. Για τα παιδιά του Ιράκ. Αυτό μπορούσα να προσφέρω, αυτό έδωσα» και τράβηξε τον δρόμο του για το σπίτι παραμερίζοντας τη δαιμόνια ρεπόρτερ.

Να ζη άραγε ο μπαρμπα-Μήτσος μου; Αν ναι, πόση να είναι η σύνταξή του; Θα την περικόψει κι’ άλλο αυτοϊκανοποιούμενος ο αυτοαποκαλούμενος «κομμουνιστής» Καρούμπαλος; Αλλά όσο και να την περικόψει, ο μπαρμπα-Μήτσος μου θα βρει τον τρόπο να διαθέσει € 2 για τους αναξιοπαθούντες. Με δική του πρωτοβουλία, έστω και αν γνωρίζει ότι οι μαλάκες που μας κυβερνούν δεν δίνουν δεκάρα για τη σύνταξή του  και για την ευτυχία του. Αρκεί  να έχουν το χέρι βουτηγμένο στο μέλι και να μέμφονται άλλους για τα καταστροφικά αποτελέσματα των ιδεοληψιών τους  λησμονώντας ότι έχουν ορκισθεί στο Σύνταγμα που επιβάλλει να μεριμνούν πρωτίστως για την ευτυχία του ελληνικού λαού.   

Σώτος – αντιρρησίας εγγραφής στην εν λόγω ΚΟ

Υ.Γ. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/03/blog-post_6.html

Διαβάστε κυρίως το σχόλιο του unknown!

 

Αν θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα του Σωτηρίου Καλαμίτση,
τα βρίσκετε εδώ.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»