Πρώτη ήττα Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο

Πλήγμα για την παράταξη που διοικεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην εκλογή των αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Στ. Λιακόπουλος κατέβηκε ως «αντάρτης» και όχι μόνο εκλέχθηκε αλλά πήρε και την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τις προτάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους ο κ. Λιακόπουλος χαρακτήρισε «μήνυμα στον δήμαρχο» την εκλογή του, επανέλαβε ότι «ο σημερινός δήμαρχος δε μπορεί να προσφέρει την αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη» ενώ έκανε λόγο για «απογοητευτική» κατάσταση στην Πρωτοβουλία με τσακωμούς, στρατόπεδα και εκβιασμούς.

Είναι επιπλέον χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη ψηφοφορία, οι επιλογές του Γ. Μπουτάρη, Σίμος Μπενσασσών και Γιώργος Δημαρέλος και Σοφία Ασλανίδου δεν πήραν το 50+1% των ψήφων με τον δήμαρχο να συγκαλεί ολιγόλεπτη σύσκεψη της ομάδας και να τους ζητά να στηρίξουν τους υποψήφιους, προκειμένου να υπάρξει εκλογή και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Τέλος, χρειάστηκαν άλλες δύο ψηφοφορίες για να εκλεγούν οι Μπενσασσών και Δημαρέλος για να συμπληρωθούν τα τρία αναπληρωτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής, καθώς αποσύρθηκε η Σ. Ασλανίδου.

Για την ιστορία, στην πρώτη ψηφοφορία ο Στ. Λιακόπουλος έλαβε 24 ψήφους (επί 38 παρόντων) ο Σ. Μπενσασσών 16, ο Γ. Δημαρέλος 14 και η Σ. Ασλανίδου 13 ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, ο Σ. Μπενσασσών έλαβε 24 ψήφους (εκλέχθηκε), υπήρχαν 15 λευκά , ενώ για την εκλογή του κ. Δημαρέλου χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί και τρίτη ψηφοφορία, λαμβάνοντας 20 ψήφους με την κάλπη να βγάζει και 19 λευκά και ένα άκυρο.

rthess

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»