Τελικά ο Εφιάλτης δεν ήταν προδότης. Ήταν ο πατριώτης που απήλλαξε τον Λεωνίδα και τα 300 μαλακισμένα του από την αγωνία εξασφάλισης του επιούσιου! – Toυ Σωτηρίου Καλαμίτση

  • Written by:

Μίλαν Κουντέρα

«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

 

Νίκος Δήμου

«Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

       Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε. Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.

            Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον».*

      Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας).

      Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει:«πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς».

     Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο. Λέει ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». (Αντίθετα οι Τουρκαλβανοί υπερασπιστές της πόλης έφυγαν αλώβητοι μετά από συμφωνία. Που σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τον έλεγχο του στρατού του και άρα επέτρεψε τη εθνοκάθαρση).

        Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουν πως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά. Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος).
       Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες**. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα, που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό.»

       

Σώτος – υποκλινόμενος εις την αυθεντίαν των πραγματιστών

*https://roides.wordpress.com/2016/03/24/24mar16/ [αυτόν τον εξωλέστατον ησπάσθη νεκρόν ο Ιμπραήμ, αν ….. αληθεύει η πληροφορία]

**http://www.pontos-news.gr/article/144470/apomythopoiisi-ton-ethnomideniston

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι μετά από 200 χρόνια ο Δήμου της εποχής θα γράφει, υπερασπιζόμενος την αλήθεια, ότι την περίοδο 2010-2016 όλος ο λαός ήταν στην πραγματικότητα υπέρ των Μνημονίων, όπως αποδεικνύουν τα εκλογικά αποτελέσματα, οι εκπομπές τού κ. Μπάμπη στον ΣΚΑΕΙ, τα κείμενα του κ. Pretender εις «ΤΟ ΒΗΜΑ», οι δηλώσεις του κ. Γεωργίου Παπανδρέου ότι εγκρίναμε το 1ο Μνημόνιο με την ψήφο μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι τον ψηφίσαμε, αφού είχε φέρει το 3ο Μνημόνιο,   και τα πρακτικά της Βουλής, όπου είναι καταχωρισμένες οι αγορεύσεις του Μπουμπούκου. Επίσης, ότι όλος ο λαός στην πραγματικότητα είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ονομασίας της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», όπως καταδεικνύουν οι αναφορές του κ. Μουζάλα, του κ. Μπαλαούρα, η αρθρογραφία του κ. Νάσου Θεοδωρίδη και  οι δηλώσεις του Δρακουμέλ. Κανείς δεν θα γράψει τότε για τους Ελλαδίτες που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974 μη ανήκοντες στην ΕΛΔΥΚ. Διότι τέτοιοι πολεμιστές δεν υπήρξαν επισήμως.  

 

Αν θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα του Σωτηρίου Καλαμίτση,
τα βρίσκετε εδώ.

 

ansasaresekoinopoihsteto001

anthea banner 920X100_02

info@komistes.gr

ΘΑΝΟΣ ΤΑΚΗΣ

«
»

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

«
»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ

«
»